Robot Tép Robot Exatlon II Munkáink Díjak Rólunk

Díjaink

2018-óta minden évben legalább egy csapattal képviseltük az iskolánkat a Szegedi Innovatív Informatikai Verseny országos döntőjében a Műszaki informatika szekcióban.

SZIIV kép

A járványhelyzet miatt a verseny idén is online zajlott. Az első fordulóban feltöltött videók alapján válogatta be a zsűri a döntőbe a résztvevőket. Majd a döntőben a csapatok bemutatták a pályamunkájukat egy előadással, és válaszoltak a zsűri és a közönség kérdéseire.

A mi csapatunk egy önjáró Lidar és ultrahang szenzorral felszerelt szállítórobot modellel pályázott, ami a Lidar szenzor segítségével feltérképezi a területet, és elindul szállítmányával a kijelölt célállomás felé. Ha akadályt észlel az útjában az ultrahangos távolságszenzorok valamelyikével, akkor azt kikerüli, és alternatív útvonalat keres.

A projektet a Jász-Plasztik Kft. felkérésére kezdtük el megvalósítani, akikkel több éve folyamatosan együttműködünk. A versenyen bemutatott robotot is a Jász-Plasztik Kft. Nyíregyházi Telephelyén tesztelhettük, ami nagymértékben hozzájárult a versenyen való sikeres szerepléshez.

A versenyen végül sikerült az előkelő 2. helyezést elérnünk, aminek nagyon örülünk!